Takkekort till bryllup: hva, når og hvordan skal man skrive der

Har du feiret bryllupet ditt og nu er begravet i gaver? God praksisregler anbefaler at du umiddelbart setter deg ned for å skrive takkekortene. Fikk du mer enn nok takkekort for å skrive? Gratulerer, nygifte! Det betyr at du har mange folk som bryr seg om dere. Det er et godt problem å ha.

Å komme i gang kan være skremmende, men ikke svett. Bryllupsreisen trenger ikke å ende bare fordi du har notatskrivingsarbeidet fremover.  

De som elsker å utsette alt, henviser til den utdaterte regelen, ifølge hvilken det er tillatt å sende takkekortene i løpet av et år. Kanskje, i de dager da post ble levert av seilbåter og hester, var dette tillatt, men nå, når det er mange alternativer for rask levering, er tre måneder maksimum.  

Hvor snart skal du sende takkekortene?

Jo senere sender du et takkekort, jo mer omfattende og rik på epitheter det burde være. Det samme kortet vil gi et helt annet inntrykk hvis det blir lest tre måneder etter bryllupet, i stedet for to uker. Og hvis du bestemmer deg for å takke gjesten med et kort en på tre måneder, prøv å overbevise ham om at hans gave har gitt deg ekte glede!

Stil og kvantitet

Antall kort er lik antall invitasjoner, det er ingenting komplisert. Forsiden av et takkekort er vanligvis dekorert med navn, etternavn, monogram eller initialer. Hvis etternavnet til bruden etter bryllupet endres, er det uakseptabelt å sende et takkekort før bryllupsreise: i dette tilfellet må du ha personlige postkort.   

Veldig fint, når i stedet for navnene og initialen inneholder  kortet et bilde. Du kan bruke et mønster som ble designet av designeren for trykte materialer til bryllupet ditt. Det er også godt å bruke et fotografi av de nygifte.

Håndskrift eller tryk?

Den trykte teksten vil ikke vise dine følelser, hjertelighet og vil virke kald. I kortet må du: takke for gaven, beskrive hvordan du vil bruke den (slå på fantasien din), og si hvor fint og hyggelig det var å se en gjest på bryllupet.

Hvem undertegner kortene?

Etikett antyder at kortet er undetegnet av en person.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *