Tegn på et sunt forhold: slik forstår du at relasjoner går bra

Sannsynligvis har ikke alle mennesker en klar ide om hvordan høy kvalitet og fullverdige relasjoner ser ut. Selvfølgelig har hvert par sine egne egenskaper, så vel som styrker og svakheter, men faktisk finnes aspekter som tydelig skiller mellom sunne og usunne forhold.

I dag inviterer vi deg til å huske hvordan sunne relasjoner skal se ut.

Dere utfyller hverandre

Husk idrettslaget. Alle deltakerne jobber sammen og på grunn av dette oppnår de fantastiske resultater ved å sette sammen sine ferdigheter og erfaringer. Slike synergier er kjennetegnet av et ekte og lykkelig forhold.  Hvis man hater å lage oppvasken, vil den andre gjerne gjøre det for ham. Du kommer alltid til hjelp av hverandre. En utfyller den andre. Ditt lag vinner spillet.

Dere argumenterer

Nei, ikke ofte. Og ikke på en for hard måte. Men hvis du argumenterer, indikerer dette at hver av dere har en personlig mening, og du er klar til å forsvare den. Dette er bra. Hvis en av de to hele tiden er enig med den andre, kan dette tyde på at han skjuler sine sanne følelser.

To personer kan ha følelsen av at fraværet av tvister betyr fred og ro, men det vil ikke komme noe godt i det lange løp.

Dere støtter hverandre i alt

Det er ikke slikt som et deltidsforhold. Du er enten i et forhold eller ikke. I et sunt forhold vil begge partnere være fullt forpliktet til hverandre. Dette betyr at du går gjennom alle livsforsøkene sammen og støtter hverandre i alt.  

Dere sluttet å gjemme dere mangler

Ingen er perfekt. Men hvis vi prøver å overbevise noen om at vi fortsatt er den mest beryktede perfeksjon, kan vi aldri føle oss virkelig komfortable med denne personen, og vi vil aldri avsløre vår sanne essens.

Dere kan sitte sammen og ikke snakke i det hele tatt

Har du noen gang hatt en venn med hvem du kunne sitte og være stille, uten å føle deg helt uten ubehagelig? Kan du tenke på noe og samtidig bare nyte selskapet av vennen din?

I relasjoner er det svært viktig: ikke snakk kontinuerlig med hverandre, og noen ganger bare roligt nyt sjelevennens selskapet.

Du føler deg som en personlighet ved siden av din kjæreste

Det er veldig viktig å opprettholde sin individualitet, ikke å drukne i en annen person, og ikke å tilpasse seg fullstendig. Ellers vil du en dag føle at du har gjort for mye offer, og at du er ikke en lykkelig person, vet ikke lenger hva du virkelig vil ha.

Dere respekterer hverandre

Ja, dere er et par, og utsagnet «alt mitt er ditt, alt ditt er mitt» er selvsagt fint, men du bør ikke glemme at vi alle har rett til et personlig liv.

Dette betyr at du bør ikke rive gjennom partnerens personlige eiendeler, du bør ikke lese meldingene eller på noen måte forstyrre hans personlige liv. Husk at slike handlinger er en svik av tillit, og glade par spiller ikke av slike regler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *